Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.

  2. Doe de rijst in de rijstkoker met dezelfde hoeveelheid water als rijst. Kook gaar.

  3. Verwarm de rijstazijn en los de suiker en het zout erin op.

  4. Giet de gare rijst in een glazen of houten kom. Schep het azijnmengsel erdoor. Meng met een houten spatel tot het mengsel afgekoeld is.

  5. Snij de groenten en vis in lange, fijne repen.

  6. Dipsaus: meng de ingrediënten en doe in een kommetje.

  7. Giet sojasaus in een kommetje en vul een kommetje met plakjes ingelegde gember.

  8. Knip de norivellen horizontaal doormidden.

  9. Houd een stuk nori in de lengte in je handpalm en leg de rijst een beetje schuin op het onderste deel van het vel.

  10. Leg hierop de groenten, bieslooksprieten en vis. Neem met je andere hand de onderste hoek rechts en vouw over de vulling.

  11. Rol voorzichtig op tot een hoorntje. Plak het laatste stukje vast met wat water.

  12. Serveer onmiddellijk.