Tex-Mex bowl met gegrilde zeebaars, watermeloenmaïssalade en rijst

Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de rijst gaar in een ruime pot water met zout zoals aangegeven op de verpakking.
-
Meng de honing met de tabasco en het citroensap.
-
Giet de rijst af en roer de honingmengeling door de rijst terwijl die nog warm is.
-
Warm de oven voor op 170°C.
-
Schil de zoete aardappel en snij in kleine dobbelsteentjes. Schik in een ovenschaal.
-
Meng wat olie door de zoete aardappelblokjes en kruid met peper en zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie.
-
Gaar de zoete aardappelblokjes ± 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de schil van de watermeloen, hou 1 stuk apart om te grillen. Snij de rest van de meloen in kleine dobbelsteentjes, hou 2 el apart voor de saus.
-
Verkruimel de feta door de watermeloen.
-
Trek het blik maïs open, laat uitlekken en meng de maïs onder de watermeloen.
-
Haal de zoete aardappel uit de oven en laat afkoelen. Voeg de zoete aardappel toe aan de maïssalade. Breng op smaak met peper, olijfolie en citroensap.
-
Was de peterselie en koriander, pluk de blaadjes en snipper fijn. Meng onder de watermeloensalade.
-
Kruid de vis met de Tex-Mex kruiden en gril op de BBQ of grillplaat.
-
Gril het stuk watermeloen ook, kruid ook met Tex-Mex kruiden. Haal van de grill en snij in stukjes.
-
Snij de avocado in fijne plakjes. Snij de puntpaprika in plakjes.
-
Verdeel de lauwe/koude rijst op een bord. Schik de gegrilde vis, stukjes gegrilde watermeloen, plakjes avocado en watermeloensalade erop.
-
Saus
Was de tomaat en verwijder de pitjes. Mix de tomaat glad met 2 el watermeloen, 1 el honing en 1 kl tabasco. Doe in een potje en serveer bij het gerecht.
-
Werk het gerecht af met een stukje limoen, wat koriander en plakjes puntpaprika.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven