Thukpa

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng licht gezouten water bijna aan de kook en gaar de kipfilet 15 min in net niet kokend water. Schep uit het water en trek de kip in stukken.
-
Schil de ui en snij in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Snipper 1/3 van de planten koriander fijn.
-
Verwijder het kroontje van de tomaat en snij in grove stukken. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de wortel en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s. Snij het vruchtvlees in lange repen.
-
Snij de lente-uitjes in fijne schijfjes en hou apart.
-
Verhit wat arachideolie in een kookpot.
-
Roerbak de uien, gember, look, gesnipperde koriander en groene chilipeper enkele minuten. Voeg de tomaat, komijn en het korianderpoeder toe.
-
Blus met de kippenbouillon en limoensap. Breng aan de kook. Voeg de wortel, rode en groene paprika toe. Laat 2 à 3 min koken tot de groenten beetgaar zijn.
-
Roer het kippenvlees en de sojasaus door de soep. Kruid met zout.
-
Voeg de eiernoedels toe en laat garen volgens de bereidingstijd op de verpakking.
-
Werk de soep rijkelijk af met korianderblaadjes.
-
Bestrooi met de lente-uitjes en serveer eventueel met sambal.