Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng licht gezouten water bijna aan de kook en gaar de kipfilet 15 min in net niet kokend water. Schep uit het water en trek de kip in stukken.

  2. Schil de ui en snij in ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn. Snipper 1/3 van de planten koriander fijn.

  3. Verwijder het kroontje van de tomaat en snij in grove stukken. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de wortel en snij in fijne reepjes.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s. Snij het vruchtvlees in lange repen.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne schijfjes en hou apart.

  6. Verhit wat arachideolie in een kookpot.

  7. Roerbak de uien, gember, look, gesnipperde koriander en groene chilipeper enkele minuten. Voeg de tomaat, komijn en het korianderpoeder toe.

  8. Blus met de kippenbouillon en limoensap. Breng aan de kook. Voeg de wortel, rode en groene paprika toe. Laat 2 à 3 min koken tot de groenten beetgaar zijn.

  9. Roer het kippenvlees en de sojasaus door de soep. Kruid met zout.

  10. Voeg de eiernoedels toe en laat garen volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  11. Werk de soep rijkelijk af met korianderblaadjes.

  12. Bestrooi met de lente-uitjes en serveer eventueel met sambal.