Turkse pizza met rundergehakt, harissa, komijn, tomaat en ei PT15M 5 porties 2 teentjes knoflook 1 kl harissa 300 g rundgehakt 500 g bloem 0 kl paprikapoeder snuifje suiker 1 kl komijnpoeder 2 koffielepel zeezout 7 g gedroogde gist 250 g lauw water 2 el Boni Griekse yoghurt 2 el Boni olijfolie 140 g tomatenpuree 1 ui 1 tomaat 5 Spar eieren blaadje bladpeterselie

Turkse pizza met rundergehakt, harissa, komijn, tomaat en ei

5ca17e6bc9a339b950ab214b616c147de901b248830b99d1e19a52c1e8d04be8.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het deeg ± 10 min.

  2. Wrijf een kom in met wat olijfolie, leg het deeg in de kom, dek af met een handdoek en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet verdubbelen van omvang.

  3. Verdeel het deeg in 5 gelijke porties. Maak bolletjes, dek af met een handdoek en laat op kamertemperatuur 30 min rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 220°C.

  5. Vulling: pel de ui en het teentje look. Snij in grove stukken. Snij de tomaat in 4 en verwijder de zaadjes.

  6. Pureer de ui, look, stukjes tomaat, tomatenpuree, komijnpoeder, harissa en paprikapoeder in een cutter tot een pasta.

  7. Meng de pasta onder het gehakt en kruid met peper en zout.

  8. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de pizza’s 1 voor 1 uit.

  9. Bestrijk de pizza met wat gekruid gehakt. Besprenkel met olijfolie en breek een ei in het midden van de pizza.

  10. Bak in de voorverwarmde oven ± 15 à 20 min, tot het gehakt goed gebakken is.

  11. Werk af met platte peterselie.