Turkse pizza met rundergehakt, harissa, komijn, tomaat en ei

5Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 500 g bloem
  • 250 g lauw water
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 el Boni Selection Griekse yoghurt
  • 1,5 kl zeezout
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • snuifje suikerklontjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • ½ kl harissa
  • 1 kl komijnpoeder
  • ¼ kl paprikapoeder
  • 5 Spar eieren
  • bladpeterselie
Recept
  1. Deeg: meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het deeg ± 10 min.
  2. Wrijf een kom in met wat olijfolie, leg het deeg in de kom, dek af met een handdoek en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet verdubbelen van omvang.
  3. Verdeel het deeg in 5 gelijke porties. Maak bolletjes, dek af met een handdoek en laat op kamertemperatuur 30 min rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  5. Vulling: pel de ui en het teentje look. Snij in grove stukken. Snij de tomaat in 4 en verwijder de zaadjes.
  6. Pureer de ui, look, stukjes tomaat, tomatenpuree, komijnpoeder, harissa en paprikapoeder in een cutter tot een pasta.
  7. Meng de pasta onder het gehakt en kruid met peper en zout.
  8. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de pizza’s 1 voor 1 uit.
  9. Bestrijk de pizza met wat gekruid gehakt. Besprenkel met olijfolie en breek een ei in het midden van de pizza.
  10. Bak in de voorverwarmde oven ± 15 à 20 min, tot het gehakt goed gebakken is.
  11. Werk af met platte peterselie.
< naar recepten