Velouté van pompoen en zoete aardappel met croutons

Velouté van pompoen en zoete aardappel met croutons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, zoete aardappelen en uien. Snij in blokjes. Snij de prei in stukjes en spoel grondig.

  2. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de aardappelen met uien aan. Laat even garen. Voeg eerst de fijngesneden prei en daarna de zoete aardappel- en pompoenblokjes toe. Laat alles gedurende enkele minuten stoven.

  3. Giet de bouillon erbij en laat 15 à 20 min koken.

  4. Snij ondertussen de chorizo in fijne plakjes en bak ze in een hete pan met wat olijfolie om zo croutons te bekomen. Haal uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

  5. Check of de groenten en aardappelen gaar zijn. Zo ja, mix de soep. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Mix nogmaals.

  6. Giet de soep in de borden en versier de randen met wat paprikapoeder. Werk af met de chorizo en andere croutons.