Vijgencake

Vijgencake

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt de boter in een pan.

  3. Bestrijk de cakevorm met wat gesmolten boter en bestrooi met wat bloem.

  4. Meng de yoghurt, suiker en confituur onder de boter.

  5. Klop de eieren los en meng onder het botermengsel.

  6. Spatel de bloem onder het botermengsel.

  7. Vul de cakevorm met ½ van het cakedeeg.

  8. Snij 2 vijgen in twee en verdeel over het deeg.

  9. Vul de cakevorm verder aan met de rest van het cakedeeg.

  10. Snij de overige 2 vijgen in twee en verdeel over het deeg.

  11. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 50 à 60 min.

  12. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

  13. Laat de cake 10 min afkoelen alvorens uit de vorm te halen.

  14. Meng de bloemsuiker met het citroensap tot een lopend glazuur. Voeg eventueel nog wat extra citroensap toe als het glazuur te dik is.

  15. Besprenkel de afgekoelde cake met het glazuur.