Visburgers met koolsla

Visburgers met koolsla

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Garnituur: schaaf de witte en rode kool in fijne sliertjes. Schil en rasp de wortel. Pluk de blaadjes van de koriander.

 2. Snij de zalm in repen.

 3. Kokossaus: klop het ei los met de mosterd en het citroensap. Voeg de olie in een fijn straaltje toe onder voortdurend kloppen met een garde tot het mengsel bindt en dikker wordt. Blijf doorgaan tot je een dikke mayonaise krijgt.

 4. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, laat licht kleuren. Schep de rasp samen met de dikke kokosmelk door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

 5. Meng in een diep bord de bloem met de zwarte peper en citroenrasp. Roer in een ander bord de eieren los. Strooi de panko in een derde bord.

 6. Haal de visreepjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en eindig met een laagje panko.

 7. Schep de ingrediënten voor de garnituur door elkaar en roer een deel van de kokosmayo door de koolsla.

 8. Snij de helft van de korianderblaadjes fijn en schep ze door de sla.

 9. Snij de broodjes open, bestrijk met olijfolie en leg ze even onder de grill.

 10. Verhit een flinke laag kokosolie in een wok tot 190°C. Bak de visreepjes hierin in porties gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

 11. Leg een laag koolsla op de onderste helft van het broodje en schik de visreepjes erop. Lepel er wat kokosmayo over en garneer met korianderblaadjes. Sluit het broodje en serveer.