Vispannetje met venkel en prei onder bladerdeeg

Vispannetje met venkel en prei onder bladerdeeg

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de mosselen een drietal keer in koud water.

  2. Pel de sjalotten en snipper fijn. Snij de selder grof.

  3. Smelt wat boter in een kookpot.

  4. Bak de selder en ½ van de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en laat droog koken.

  5. Voeg de mosselen toe en kruid met zwarte peper. Laat 5 min onder deksel garen tot de bovenste mosselen open zijn.

  6. Schud de kookpot even op en laat nog 2 min verder garen onder deksel tot alle mosselen geopend zijn.

  7. Zeef de mosselen en vang hierbij het kookvocht op.

  8. Meng het mosselvocht met de visfond en vul aan met melk tot je 800 ml hebt.

  9. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar apart tot gebruik.

  10. Was de prei en snipper fijn in halve ringen.

  11. Snij het groen van de venkel en verwijder de kern. Snij de venkel in fijne blokjes.

  12. Smelt 60 g boter in een sauspan. Roerbak de prei en venkel glazig.

  13. Roer de bloem eronder. Voeg de melk, de visfond en het mosselvocht beetje bij beetje toe. Wacht tot het vocht goed opgenomen is alvorens opnieuw te bevochtigen. Laat enkele min rustig koken.

  14. Voeg de room toe en kook nog even door. Kruid met zwarte peper en zout en breng op smaak met citroensap.

  15. Snipper de platte peterselie fijn en roer onder de vissaus.

  16. Warm de oven voor op 180°C.

  17. Snij de kabeljauw en schelvis in blokjes van 3 x 3 cm.

  18. Verdeel de witte vis met de mosselen in 1 grote ovenschotel of verschillende kleine per portie.

  19. Overgiet met de vissaus en bedek met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg weg en druk goed aan tegen de randen. Smeer in met een losgeklopt eigeel.

  20. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.

  21. Haal uit de oven en werk net voor het opdienen af met de kroepoek, garnalen en platte peterselie.