Witlof in roquefortsaus met druiven, gebakken patatjes en hamburger

Witlof in roquefortsaus met druiven, gebakken patatjes en hamburger

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en halveer de grotere exemplaren. Kook gaar in licht gezouten water, giet af en laat afkoelen.

  2. Snipper de bieslook fijn. Pel de ui en snij in halve ringen.

  3. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Verhit 50 g boter in een braadpan. Bak het witlof op het snijvlak lichtbruin. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Draai alle stukken om en voeg de druiven en het water toe. Laat onder deksel op een zacht vuur garen tot het witlof gaar is.

  4. Giet het sap van het witlof en leng het aan met melk tot 500 ml. Hou het witlof met de druiven warm.

  5. Verhit wat boter in een pan. Voeg de hamburgers en uienringen toe. Bak de burgers op een matig vuur goudbruin aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Haal de burgers uit de pan en hou warm.

  6. Smelt 30 g boter in de vleespan. Roer de bloem erdoor. Blus langzaam met de melk. Blijf roeren met een klopper tot het geheel kookt en de saus gaat dikken. Roer de roquefort er van het vuur door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  7. Verhit boter in een antikleefpan. Bak de aardappelen goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Serveer de gebakken patatjes met de hamburger. Verdeel er wat uienringen over. Schik het witlof erbij en schep er wat kaassaus over. Werk af met de druiven en wat bieslook.