Witte chocoladesandwich

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Chocoladekoekjes
-
Hak de pinda’s fijn.
-
Smelt de chocolade op een zacht vuur met 20 g boter.
-
Snij de overige boter in blokjes.
-
Meng de patisseriebloem, het bakpoeder, 120 g suiker en de maïzena.
-
Voeg de blokjes boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
-
Kneed 1 ei, de pinda’s en de gesmolten chocolade erdoor tot een glad deeg.
-
Rol er bolletjes (Ø 4 cm) van en leg 20 min op bakpapier in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Duw de bolletjes plat tot 1 cm dik en leg op een ovenplaat.
-
Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Chocolademousse
-
Week de gelatine in koud water.
-
Verwarm 50 ml room met de in stukken gebroken chocolade in een steelpan. Laat smelten.
-
Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-
Klop de eiwitten van 2 eieren met de suiker stijf.
-
Klop de overige room half op. Roer de chocolade door de room.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten eronder.
-
Doe de chocolademousse in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en laat min. 4 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking
-
Leg een chocoladekoekje op een bord. Spuit er witte chocolademousse op. Dek af met een tweede koekje en werk af met wat bloemsuiker.