Wortelsoepje met sinaasappel en visquenelles

Wortelsoepje met sinaasappel en visquenelles

Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Snij met een dunschiller enkele slierten schil van 1 sinaasappel. Snij deze slierten in lange julienne. Kook het water en de suiker op en laat de julienne ± 20 min zachtjes garen in de suikersiroop.

 2. Rasp 1 sinaasappel met een dunne rasp zodat enkel het oranje van de schil loskomt en hou apart.

 3. Snij alle sinaasappels à vif en snij alle partjes daarna nog eens in 2. Bewaar alle sap.

 4. Pel de ui en snipper fijn. Was de prei, schil de wortelen en snij alles in kleine stukken. Stoof alle groenten samen in hete boter. Bestrooi met de kurkuma en bak deze kort mee.

 5. Schil het stuk gember, snij het in kleine stukken en voeg toe aan de groenten. Voeg ½ van de sinaasappel à vif toe aan de groenten. Bevochtig alles met de bouillon en laat 30 min zachtjes koken. Mix de soep en kruid met peper en zout.

 6. Quenelles

  Snij de visfilet in kleine stukjes. Doe de vis in een blender, voeg peper en zout toe en mix de vis fijn. Voeg het eiwit en de sinaasappelzeste toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg als laatste de room toe en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

 7. Smeer een kleine braadslede in met boter.

 8. Draai met 2 lepels kleine quenelles van de vismousse en schik in de beboterde braadslede. Overgiet met het sap van de sinaasappel. Bedek met aluminiumfolie en gaar de quenelles 10 min in een voorverwarmde oven van 170°C.

 9. Bak dan de visquenelles bruin in boter.

 10. Verdeel de soep over de borden of kommen. Schik de visquenelles in de soep en werk af met de zeste van de sinaasappel, enkele partjes sinaasappel en takjes dille.