Yakitori van varken met een fris slaatje

3c6d078ee58772db70380163b83081187bcd67e5066539df9f3ba04bdb2d3a84.jpg

Kookgerei

Prikkertjes (24)

Kooktips

Veel tijd? Besprenkel de varkensreepjes met wat citroensap en marineer 1 nacht. Zo worden ze extra zacht.

Allergenen

Selder en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Ingrediënten: 2.0 el Boni honing 1.0 sap van ctiroen 2.0 el Boni olijfolie

    Meng het citroensap met de honing en olijfolie.

  2. Ingrediënten: 0.25 knolselders

    Schil de knolselder, rasp fijn en meng direct met de marinade, zodat de knolselder mooi wit blijft.

  3. Ingrediënten: 0.25 rode paprika’s 0.25 groene paprika’s 0.25 gele paprika’s 0.25 oranje paprika's

    Schil de 4 soorten paprika met een dunschiller, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snij fijn. Voeg toe aan de knolselder.

  4. Zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Ingrediënten: 400.0 g varkensmignonettes

    Snij de varkensmignonette in lange repen.

  6. Week de bamboestokjes 30 min in water.

  7. Ingrediënten: Spar boter

    Steek de reepjes vlees op de geweekte stokjes. Bak ze aan in boter en laat kleuren.

  8. Ingrediënten: yakitorisaus 2.0 el Spar sesamzaadjes

    Zet het vuur wat lager en voeg een goeie scheut yakitorisaus toe. Schud met de pan, zodat de saus langzaam rond de spiesjes gaat kleven. Bestrooi met sesamzaad.

  9. Ingrediënten: verse koriander

    Serveer de frisse knolseldersalade op een schotel en schik de yakitorispiesjes erop. Werk af met plukjes koriander en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit