Yakitori van zalm en groene asperges
Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Salade
-
Snij de komkommers in stukken. Bestrooi met zout en besprenkel met azijn.
-
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in flinterdunne reepjes. Schep door de komkommer en laat 30 min rusten.
-
Meng de olie en honing erdoor, dek af en zet in de koelkast.
-
Rooster de sesamzaadjes en strooi over de komkommersalade vlak voor het serveren.
-
Snij de zalmfilets in 3 stukken, bestrooi met zout en laat 30 min rusten.
-
Yakitorisaus
-
Roer de sherry, suiker, oester- en sojasaus in een pannetje door elkaar en breng aan de kook. Roer tot de suiker opgelost is en haal de sauspan van het vuur.
-
Schil het onderste deel van de groene asperges, snij ze in stukken en wikkel ze in ontbijtspek.
-
Rijg de zalmstukjes aan stokjes en gril ze in 3 à 5 min gaar.
-
Rijg de asperges aan stokjes en gril ze in 5 à 8 min goudbruin en gaar met krokante spekrandjes.
-
Serveer met de komkommersalade en zelfgemaakte yakitorisaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders