Yakitori van zalm en groene asperges

Yakitori van zalm en groene asperges

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Salade

    Snij de komkommers in stukken. Bestrooi met zout en besprenkel met azijn.

  2. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in flinterdunne reepjes. Schep door de komkommer en laat 30 min rusten.

  3. Meng de olie en honing erdoor, dek af en zet in de koelkast.

  4. Rooster de sesamzaadjes en strooi over de komkommersalade vlak voor het serveren.

  5. Snij de zalmfilets in 3 stukken, bestrooi met zout en laat 30 min rusten.

  6. Yakitorisaus

    Roer de sherry, suiker, oester- en sojasaus in een pannetje door elkaar en breng aan de kook. Roer tot de suiker opgelost is en haal de sauspan van het vuur.

  7. Schil het onderste deel van de groene asperges, snij ze in stukken en wikkel ze in ontbijtspek.

  8. Rijg de zalmstukjes aan stokjes en gril ze in 3 à 5 min gaar.

  9. Rijg de asperges aan stokjes en gril ze in 5 à 8 min goudbruin en gaar met krokante spekrandjes.

  10. Serveer met de komkommersalade en zelfgemaakte yakitorisaus.