Yayla çorbasi (yoghurtsoep met munt en rijst)

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng het water aan de kook in een kookpot en voeg de rijst toe. Laat op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is (± 15 min).
-
Klop de yoghurt, het ei en de bloem tot een glad mengsel zonder klonters, in een aparte kom. Neem enkele el van het hete rijstwater en meng dit voorzichtig door het yoghurtmengsel.
-
Giet het yoghurtmengsel langzaam bij de rijst in de pot, terwijl je voortdurend roert op een middelhoog vuur.
-
Laat de soep zachtjes doorkoken tot ze licht gebonden is en blijf regelmatig roeren.
-
Hak de verse munt fijn en roer deze op het einde door de soep. Laat nog 1 à 2 min meekoken.
-
Snij de paprika fijn en strooi over het gerecht. Snipper enkele blaadjes munt en werk de soep ermee af. Versier met een muntblaadje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders