Zalmhaasje met romig dille-citroensausje, parelcouscous en venkel
Kookgerei
Mandoline (1)
Vis , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kook de parelcouscous gaar.
-
Pel de look en sjalot en snipper fijn.
-
Snij de groene pluimpjes van de venkel en hou opzij.
-
Snij 1/2 van de venkel in plakken en schik op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster gaar in de oven.
-
Schaaf de overige venkel fijn op de mandoline, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de schil van de sinaasappel, snij de partjes van tussen de witte vliesjes (= peler à vif) en schep samen met de parelcouscous door de venkelsalade.
-
Rasp de zeste van de citroen en pers het sap uit.
-
Leg de zalm op een bakplaat, wrijf in met olijfolie, fleur de sel en citroenzeste. Bak net gaar in 20 min.
-
Saus:
-
Stoof de sjalotjes aan in olie, voeg de looksnippers toe, laat fruiten en blus met witte wijn en citroensap. Laat inkoken en overgiet met room. Knip de dille erover en kruid met peper en zout.
-
Schik de zalm, parelcouscous en venkel op borden, werk af met de saus, venkelpluimpjes en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders