Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Weekdieren , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de wulken, kreukels, venusschelpen, kokkels en scheermessen in aparte kommen onder koud water. Spoel enkele keren grondig. Zet terug onder water, roer wat zout erdoor en laat 15 min staan.

  2. Bouillon:
  3. Pel de uien en snij grof, was de wortelen en selderstengels en snij ze in stukken. Kneus 1/2 van de look.

  4. Breng 3 l water aan de kook en voeg de groenten, tijm, laurier, steranijs, het venkelzaad en een snuif cayennepeper toe. Laat 30 min sudderen.

  5. Zeef de bouillon en breng aan de kook. Voeg wulken toe en laat 10 min koken. Giet de kreukels erbij en laat nog 5 min samen koken. Haal de bouillon van het vuur en laat de schelpen afkoelen in de bouillon.

  6. Spoel de zeekraal. Pel en snij de rest van de look in plakjes. Hak de peterselieblaadjes grof.

  7. Verwarm een scheut olie in een pot en stoof de look en peterselie aan. Voeg de kokkels en venusschelpen toe, kruid met versgemalen peper en giet een flinke scheut witte wijn erbij. Dek de pot af, draai het vuur hoog en laat de schelpen in 2 min openstomen.

  8. Bereid de scheermessen op dezelfde manier. Schik ze op de bodem van een pan en leg de zeekraal erbij. Behandel de schelpen voorzichtig want ze breken heel snel, dus niet opschudden.

  9. Kook de langoustines enkele min in een hete visbouillon en laat afkoelen in het kookvocht.

  10. Laat alles afkoelen.

  11. Steek de oesters open en steek ze los, draai ze om in de schelp; zo zien ze er beter uit.

  12. Schik alles op ijsschilfers en garneer met plakjes citroen.