Zoete aardappel-witlofsalade met pitten en saté van witte en zwarte pens PT1H 4 porties 1 kl Boni mosterd 4 el Boni Selection room 100 g Spar veldsla 2 el Spar zonnebloempitten 1 mespunt kaneel 2 el Spar pompoenpitten 20 g suiker 1 bosje platte peterselie 80 g Boni mayonaise 400 g grondwitloof 800 g zoete aardappelen 2 bloedworsten 2 witte pensen 1 Magic Star appel 1 sjalot arachideolie

Zoete aardappel-witlofsalade met pitten en saté van witte en zwarte pens

f66be9da863d5d6eac052a2f8672c3c5a7b5bf6ad4d9a15fc18faf9e169a8095.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten al roerend, zonder vetstof in een antikleefpan.

  2. Snij de zwarte en witte pensen in schijven van 1,5 cm.

  3. Was de appel en snij in gelijke schijfjes.

  4. Meng suiker met kaneel en haal de appelstukjes erdoor. Rijg afwisselend met de stukjes zwarte en witte pens op een satéstok.

  5. Warm de oven voor op 200°C.

  6. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.

  7. Schik op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met arachideolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  9. Pel de sjalot en snij in stukken. Mix samen met de room, mayonaise en mosterd tot een fijne dressing. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Snipper het witlof fijn.

  11. Bak de pensensatés 1,5 min aan elke kant op een matig vuur.

  12. Serveer de zoete aardappelfrietjes op een bord. Schik het witlof en de veldsla erop en besprenkel met de dressing. Leg er 3 satés bij.

  13. Werk af met de pitten en blaadjes platte peterselie.