Zoete aardappel-witlofsalade met pitten en saté van witte en zwarte pens
Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten al roerend, zonder vetstof in een antikleefpan.
-
Snij de zwarte en witte pensen in schijven van 1,5 cm.
-
Was de appel en snij in gelijke schijfjes.
-
Meng suiker met kaneel en haal de appelstukjes erdoor. Rijg afwisselend met de stukjes zwarte en witte pens op een satéstok.
-
Warm de oven voor op 200°C.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.
-
Schik op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met arachideolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Pel de sjalot en snij in stukken. Mix samen met de room, mayonaise en mosterd tot een fijne dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper het witlof fijn.
-
Bak de pensensatés 1,5 min aan elke kant op een matig vuur.
-
Serveer de zoete aardappelfrietjes op een bord. Schik het witlof en de veldsla erop en besprenkel met de dressing. Leg er 3 satés bij.
-
Werk af met de pitten en blaadjes platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven