Zomerse tomatenlimoenbouillon met köfte

e25cd67c1022ed6a6d384391f658c58814223aac0b9fc180502e0849116826f7.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de limoen schoon. Haal met een dunschiller repen schil van de limoen.

  2. Plet de look en haal de pel eraf. Doe in een pot samen met de limoenschil en het water en breng aan de kook. Snipper de verse kruiden fijn.

  3. Meng het gehakt met de yoghurt, ras el hanout, komijn en ½ van de verse kruiden en kruid verder met versgemalen peper en zout.

  4. Vorm met vochtige handen ballen van de gehaktmengeling.

  5. Leg de köfte in de pot samen met de tomaatjes, dek af en laat 20 min garen.

  6. Verdeel de köfte over borden en schep de tomaatjes en de limoenbouillon erover. Breng op smaak met limoensap en bestrooi met de rest van de groene kruiden.

  7. Serveer met pitabroodjes om in de bouillon te doppen.