Ovenschotel van geroosterde aubergine met köfte

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Snij de aubergines in 16 plakken van 2,5 cm dik.

  3. Schik ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid royaal met versgemalen zwarte peper en zout.

  4. Bak goudbruin en gaar in 25 min.

  5. Ingrediënten: 0.5 kl zwarte peper 1.0 kl kaneelpoeder 1.0 kl gemalen kruidnagel 1.0 kl gemalen nootmuskaat 1.0 kl kurkuma 1.0 kl gemberpoeder

    Meng de bahārātkruiden in een kommetje.

  6. Saus

    Ingrediënten: 1.0 uien 3.0 teentjes knoflook 70.0 g tomatenpuree 800.0 g gepelde tomaten 1.0 kaneelstokjes

    Pel de ui en 3 tenen look. Mix fijn in een hakmolentje.

  7. Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren pot en fruit het uimengsel. Roer de tomatenpuree erdoor en laat bakken tot het mengsel donkerrood kleurt.

  8. Voeg de gepelde tomaten en 300 ml water toe. Kruid met peper en zout en roer 1/2 van de bahārātkruiden erdoor. Voeg het kaneelstokje toe en laat 1 u sudderen op een laag vuur.

  9. Köfte

    Ingrediënten: 450.0 g rundgehakt 25.0 g peterselie 1.0 eidooiers 2.0 el panko 1.0 el gedroogde munt 1.0 kl zout 0.25 kl piment d’espelette

    Snipper de peterselieblaadjes fijn. Pel en pers 2 tenen look en meng met het gehakt, de eidooier, panko, gedroogde munt, zout, zwarte peper, espelettepeper en overige helft van de bahārātkruiden.

  10. Vorm 8 ballen van het mengsel en druk ze plat tot dikke hamburgers.

  11. Lepel een laagje tomatensaus in een ovenschaal en schik er 8 plakken aubergine op. Leg daarop telkens 1 burger en dek af met de overige aubergineplakken.

  12. Overgiet met de rest van de saus. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min in de oven.

  13. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 min.

  14. Bestrooi met pijnboompitten en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit