In welke volgorde bak ik alles op de BBQ?

Spar laat de kolen gloeien van de hapjes tot het dessert. Urenlang bak- en eetplezier met vrienden of familie gegarandeerd! Maar in welke volgorde organiseer je je barbecue het best?

Welk vlees bak je best als eerste op de barbecue?

  • Op een klassieke houtskoolbarbecue rooster je als eerste het vlees dat de meeste hitte nodig heeft en snel klaar is, zoals biefstuk, ribeye of entrecote.
  • Maar er is ook een klassieke barbecue-slogan: 'Eerst de worst, dan de kotelet, en dan de biefstuk.' Dat heeft te maken met de gaartijd. Een worst laat je langer liggen. Zo is hij ook binnenin goed doorbakken. Een biefstuk mag je korter afbakken, best als de kolen al goed warm zijn.
Bbq vlees in de juiste volgorde

Welke vis bak je best als eerste op de barbecue?

Het hoeft niet altijd vlees te zijn! Ook vis en schelpdieren kan je perfect klaarmaken op de barbecue. Heb je verschillende soorten vis, hou dan deze volgorde aan (vergeet niet de vis halverwege om te draaien):

  1. Forel: 12 minuten
  2. Visspiesjes (ca. 2,5 cm dik): 10-12 minuten
  3. Zalmsteak: 8-10 minuten
  4. Visfilets (met huid): 6-8 minuten
  5. Tonijnsteak (250 g): 4 minuten. Maar: een grote tonijnsteak van een kilo heeft zeker 45 minuten gaartijd nodig.
Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit