Aardappelsoep met truffelkaas en kwartelei

Aardappelsoep met truffelkaas en kwartelei

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Was de prei en snipper fijn.

  3. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en was ze.

  4. Smelt 2 el boter in een kookpot en bak de ui en prei glazig.

  5. Voeg de aardappelstukken toe en roer even om.

  6. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook met de rozemarijn en het kruidentuiltje. Laat 25 min rustig koken.

  7. Pocheer de kwarteleieren. Breng 750 ml water met een scheut azijn aan de kook. Verlaag het vuur zodat het water net niet kookt. Breek een kwartelei voorzichtig open en leg in een koffietas. Roer met een lepel of garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in het water glijden en laat 1,5 min pocheren. Schep het kwartelei voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde voor de overige 3 eitjes.

  8. Snij de korst van de kaas en snipper de bieslook fijn.

  9. Haal de rozemarijn en het kruidentuiltje na gaartijd uit de soep.

  10. Voeg de kaas toe en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de soep over 4 soepborden.

  12. Leg een gepocheerd kwartelei in het midden van elk bord.

  13. Versier met bieslook en wat piment d’espelette.