Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de appels grondig en snij de slechte stukken weg. Snij de appels in kleine stukken.

  2. Doe de appels in een grote kookpot en voeg water toe tot ze onderstaan.

  3. Kook de appels gaar en laat gedurende 2 à 3 uur trekken op een zacht vuur.

  4. Giet alles door een neteldoek en vang het sap op. Laat uitlekken.

  5. Weeg het sap af en voeg per liter sap 835 gr griessuiker toe. Dek de kookpot af met plasticfolie en laat 1 nacht rusten.

  6. Zet de kookpot op het vuur en voeg het sap van de citroen toe. Breng op een hevig vuur tot aan het kookpunt. Verwijder het schuim dat op het sap komt.

  7. Als het sap het kookpunt bereikt heeft, verlaag dan het vuur en laat gedurende ± 45 minuten verder koken.

  8. Steek ondertussen een klein bordje in de diepvriezer.

  9. Laat een lepel gelei op het ijskoude bordje vallen en check of de gelei onmiddellijk opstijft. Indien dit zo is, is de gelei klaar. Indien niet, laat de gelei nog wat verder koken en test opnieuw.

  10. Vul de propere potjes, zet het deksel erop en draai om. Laat afkoelen.