Arabasi versie 2.0

Arabasi versie 2.0

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Borstel de champignons en snij in 4. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de steel en snij in gelijke stukken. Pel de ui en tenen look. Snij alles fijn.

  2. Bak de champignons, paprika’s en ui aan in hete boter. Voeg daarna de look toe. Haal alles uit de kookpot en hou apart.

  3. Verwijder het vel van de kippenbillen. Bestrooi de kip met bloem en kruid met peper, zout en ras el hanout. Kleur de kippenbillen aan in hete boter in dezelfde kookpot. Giet de gepelde tomaten erbij en voeg de kippenbouillonblokjes toe.

  4. Laat ± 20 min zacht sudderen onder deksel. Voeg de gestoofde groentjes toe en laat nog eens kort opkoken. Kruid bij met peper en zout. Werk af met versnipperde peterselie.

  5. Kook de linzen in 20 min gaar in een ruime kookpot met water.

  6. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Versnipper wat peterselie en koriander.

  7. Giet de linzen af en bevochtig met olijfolie. Meng de graantjesmosterd, tomatenblokjes en kruiden eronder.

  8. Serveer de kippenbillen met de lauwe linzensalade.