Asperge- en avocadotartaar

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte en groene asperges. Zet ze op in koud water en voeg wat zout toe. Laat de asperges 1 minuut doorkoken en zet dan van het vuur. De asperges zullen verder garen, maar niet overgaar worden. Als ze op de bodem gezakt zijn, zijn ze goed. Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken. Snij de aspergepunten eraf en snij de rest van de stelen in stukjes.

  2. Pel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.

  3. Schil de avocado’s en verwijder de pit (maar smijt deze niet weg). Snij de avocado in stukjes en besprenkel met citroensap. Pel de sjalot en snipper fijn.

  4. Meng de stukjes asperge met de tomaten, avocado’s, sjalot en kappertjes. Snij de platte peterselie en dragon fijn en meng onder de groenten. Kruid het geheel met peper en zout. Giet de olijfolie erbij en meng alles voorzichtig door elkaar.

  5. Doe de tartaar in een bokaal en werk af met de aspergepunten. Sluit de bokaal af. Zet in de koelkast tot gebruik.