Bladerdeeg

1981667b7381f4577a53a1a2b49ef647fd367464839c9857619e013561b9c55e.jpg

Allergenen

Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voor ± 1,5 kg bladerdeeg

  2. Maak een glad deeg door de bloem, het water, het zout en 100 g malse boter te kneden.

  3. Vorm een deegbol, steek in plastic folie en laat goed koelen in de koelkast.

  4. Snij de boter om te toeren (400 g) in fijne schijven, verpak in plasticfolie en koel ook.

  5. Rol het deeg uit in een vierkant en schik alle boter in het midden.

  6. Plooi dicht zoals een enveloppe. Rol rechthoekig uit totdat het 3 keer zo lang is als het breed is. Vouw de plak in Leg koel in de koelkast.

  7. Haal uit de koelkast. Draai de plak deeg een kwartslag en rol nu de andere kant uit. Vouw dit deeg ook weer in 3 en pak in in plasticfolie. Leg in de koelkast en laat min. 30 min rusten.

  8. Herhaal stap 6 nog 2 keer en laat telkens rusten in de koelkast.

  9. Na de 4de toer is het bladerdeeg klaar om te gebruiken.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit