Chateaubriand met wintergroentegratin

Chateaubriand met wintergroentegratin

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de aardappelen, pastinaken en het stuk butternut. Snij fijne plakjes van de verschillende groenten met een mandoline. Pel het teentje look en snipper fijn.

  3. Meng de melk met de room en een beetje geraspte kaas.

  4. Vet een ovenschotel in met boter. Schik een laagje pastinaak, butternut en aardappel dakpansgewijs in de schotel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet een deel van de vloeistof over de groenteplakjes. Strooi de gesnipperde look erover.

  5. Schik nogmaals van elke groente een laagje en eindig met de resterende aardappelschijfjes.

  6. Kruid tussendoor met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de resterende roommelkmengeling erover en eindig met gratinkaas.

  7. Zet in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 1 uur.

  8. Bak 10 minuten voor de gratin klaar is het vlees aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de gratin uit de oven en serveer samen met de gebakken steak.