Chicken pancakes met komkommerdip

17c06e388fa434293377e474515e78a8a6d9f894c15ac6eb07594447a2fd773c.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap de pitjes eruit en rasp het vruchtvlees fijn. Bestrooi met zout en laat 10 min trekken in een fijne zeef. Spoel het zout weg met koud water en duw het meeste vocht uit de komkommer met de achterkant van een bolle lepel.

  2. Roer de komkommer en dragonazijn door de yoghurt. Kruid met zout en cayennepeper.

  3. Snipper de lente-ui en dragonblaadjes fijn.

  4. Pel de look en pers fijn.

  5. Hak de kipfilet in fijne stukjes of maal fijn met een hakmolen.

  6. Klop het ei, de tarwebloem, het bakpoeder en de karnemelk tot een glad beslag. Roer met de look, lente-ui en dragon door de gemalen kip. Kruid met cayennepeper en zout.

  7. Bak pannenkoekjes van Ø 12 cm in een antikleefpan met wat arachideolie. Laat op een matig vuur bruinen aan beide zijden.

  8. Serveer met de komkommerdip en wat gemengde sla.