Gehaktballetjes met groene selder en tomatensaus

664ba64f88f901d4809cd6b259c0ab1e5e01050d04268e35972ff072eea8e7a2.jpg

Allergenen

Selder, Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de selder en snij fijn. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de kerstomaatjes.

  2. Meng het gehakt met de helft van de fijngesnipperde uien, eieren en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol balletjes in de gewenste grootte; uit 1 kg vlees krijg je ± 50 balletjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de balletjes aan alle kanten aan. Haal uit de pan.

  3. Stoof de andere helft van de uien aan in hete olijfolie. Voeg de fijngesneden selder toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomatenpuree, passata, kippenbouillon, het kruidentuiltje en de kerstomaatjes toe. Roer alles goed door elkaar.

  4. Laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur garen onder deksel. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.

  5. Schep in een diep bord en werk af met plukjes verse peterselie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit