Gelakt haantje met ijsbergsla & aardappelchips

Gelakt haantje met ijsbergsla & aardappelchips

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes (1 à 2 mm). Dit gaat heel goed met een mandoline. Spoel de plakjes onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier of een propere handdoek.

  2. Snij de ijsbergsla flinterdun. Kruid met peper en zout.

  3. Bestrijk de haantjes met honing gemengd met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat boter smelten in een tefalpan en bak de haantjes aan alle zijden aan. Let op dat ze niet verbranden door de honing.

  4. Bestrooi de haantjes met de gehakte kruiden, zet in een ovenschaal en bak verder in de oven op 200°C gedurende 20 minuten.

  5. Haal de haantjes uit de oven en snij de karkas in 2.

  6. Bak de aardappelchips in hete olie op 180°C. Frituur de chips in porties goudbruin en knapperig gedurende ± 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.

  7. Schik het haantje op het bord en werk af met de aardappelchips en de ijsbergsla. Overgiet het haantje met braadjus.