Gesmoorde venkel met roodbaars en tomatencoulis

c697982c77a6c5d7679b7492eb8c9b1e63e04a1b031a6511cde3232e40a2a389.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomatencoulis: pel de ui en snij in grove stukken. Snij de tomaten in grove stukken. Stoof samen aan in 4 el hete olijfolie. Laat garen op zachte temperatuur. Voeg de tomatenpuree toe. Laat inkoken. Kruid met peper en zout. Passeer door een fijne zeef en hou warm.

  2. Spoel de venkel, snij elke venkel in 4 dikke schijven. Hou het venkelgroen bij. Leg de schijven in een braadslede. Besprenkel met veel olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Pel de lookteentjes, snipper fijn en voeg toe. Laat 1 u 30 min garen in een oven op 150°C.

  3. Bak de roodbaarsfilet gaar in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Schik de gesmoorde venkel op het bord, serveer de roodbaarsfilet erbovenop. Werk af met basilicumblaadjes en venkelplukjes. Giet er wat tomatencoulis bij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit