Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de peterseliewortel en snij in staafjes.
-
Schik in een ovenschaal samen met de miniworteltjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en tijm.
-
Blancheer de bloemkooltjes in licht gezouten water.
-
Reinig de spruitjes en blancheer in licht gezouten water.
-
Saus: pel en hak de sjalot en look grof.
-
Borstel de champignons schoon en hak ze grof.
-
Snij het witlof in reepjes.
-
Stoof de sjalot en looksnippers aan in boter.
-
Voeg de champignons, witlof, tijm en laurier toe. Roerbak enkele min. Blus met cognac en roer de mosterd erdoor. Overgiet met kalfsfond en laat tot ½ inkoken.
-
Voeg de room toe en kruid met zwarte peper. Laat nog even inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met zeezout.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Plaats de gevulde kalkoenfilet in de oven. Bak in 1 u goudbruin en gaar. Bedruip regelmatig met het vrijgekomen vocht.
-
Haal het vlees uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Zet de schaal worteltjes en peterseliewortel erin en rooster de groenten.
-
Stoof de witlofstronkjes gaar in boter.
-
Stoof de bloemkool en spruitjes even aan in boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bak de kroketten in de airfryer of oven.
-
Snij het vlees in plakken. Schik op voorverwarmde borden. Serveer de verschillende groenten en kroketten erbij. Werk af met de fine champagnesaus.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven