Hamrolletjes met groene asperge en broccolini

Hamrolletjes met groene asperge en broccolini

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wrijf een vuurvaste schotel in met 1 el boter.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. Was de asperges en de broccolini en kook ze ± 5 min al dente in gezouten water.

  4. Bechamelsaus: smelt 2 el boter en voeg de bloem toe. Bak de bloem even kort aan in de boter. Voeg de melk toe en laat de saus dikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het citroensap toe.

  5. Verdeel de asperges en de broccolini over de sneden ham en maak rolletjes.

  6. Leg de rolletjes in de ovenschotel en overgiet met de bechamelsaus.

  7. Strooi de gemalen Parmezaanse kaas over de saus. Verdeel 1 el boter over de kaas.

  8. Bak 15 à 20 min in de voorverwarmde oven tot er een bruin korstje op de gratin zit en de saus bubbelt.