Kalfsgebraad met tijmsausje, wortelen en aardappelpuree

Kalfsgebraad met tijmsausje, wortelen en aardappelpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het stuk aan alle zijden aan in hete boter in een braadpan. Zet in een voorverwarmde oven van 120°C en laat gedurende 25 à 30 minuten garen.

  2. Schil de wortelen en snij in schijfjes van ½ cm. Pel de ui en snij in fijne reepjes. Kook de wortelen beetgaar en giet af. Stoof de ui aan in 50 gr boter en laat de wortelen meestoven. Kruid met peper en zout.

  3. Voeg melk toe aan de stukjes aardappelpuree en laat op een matig vuur opwarmen tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Breng de kalfsfond met de verse tijm aan de kook. Laat tot 1/3 inkoken. Monteer(*) met klontjes koude boter. Kruid met peper en zout.

  5. Snij het vlees in fijne plakjes en schik op de borden. Werk af met de gestoofde wortelen. Spuit toefjes aardappelpuree op het bord. Nappeer de saus over het vlees.

  6. (*)Monteren = saus binden door op het einde kleine hoeveelheden koude boter toe te voegen.