Klassieke appeltaart

453c736a20a5241cedcee57f8575bd3af540aac1eab8aa2fd773c8b5e723808e.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bedek een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje.

  2. Beboter en bebloem de bakring en zet deze op de bakplaat.

  3. Rol het zanddeeg voorzichtig uit en leg dit in de bakring.

  4. Druk overal goed aan en verwijder het teveel aan deeg.

  5. Snij de vanillestok open en haal de zaadje eruit. Doe de eieren, room, suiker en vanillezaadjes in een kom en mix alle. Hou opzij.

  6. Schil de appelen en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snij de appels in 2 helften en snij fijne, halvemaanvormige plakjes. Schik de plakjes op het zanddeeg, werk van buiten naar binnen toe in een cirkelvormige patroon.

  7. Giet het gemixte mengsel over de appels.

  8. Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ongeveer 30 minuten.

  9. Haal uit de oven, verwijder de bakring en laat afkoelen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit