Lasagne met zeevruchten

63ed0dcc033294f39541c64b8b9eeb8e4ebd575ebbbe0c410d99c67211e4ab00.jpg

Allergenen

Schaaldieren, Vis, Gluten, Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen grondig in koud water en schrob waar nodig proper.

  2. Pel en plet de look.

  3. Doe de mosselen in een kookpot en giet de wijn erover. Voeg de look toe en kruid met peper.

  4. Zet de pot met deksel 4 min op een hoog vuur. Schud de mosselen op en laat nog 2 min verder garen. Haal de mosselen van het vuur als ze open zijn.

  5. Haal de mosselen uit de schelpen, zet apart en zeef het mosselvocht door een fijne zeef. Bewaar het vocht voor later.

  6. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  7. Verhit olijfolie in een steelpan. Bak de schalen van de scampi’s op een hoog vuur tot ze bruin kleuren. Blus met water en voeg het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat 20 min zachtjes koken onder deksel. Zeef en voeg toe aan het mosselvocht.

  8. Spoel de kerstomaatjes en snij in 2.

  9. Snij de chilipeper in 2 en verwijder de pitjes. Was de peterselie, zwier droog en snij fijn.

  10. Bak de chili 1 min in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en laat 5 min meebakken.

  11. Snij de kabeljauw en scampi’s in dobbelstenen.

  12. Bak de kabeljauw en scampi’s ± 2 min in olijfolie op hoog vuur. Voeg de kerstomaten toe. Laat het geheel, al roerend, kort opwarmen en kruid met peper en zout.

  13. Neem de pan van het vuur en voeg de peterselie, mosselen en rivierkreeftjes toe.

  14. Smelt de boter in een steelpan. Maak een roux door de bloem bij de boter te voegen en het geheel goed door elkaar te roeren met een klopper.

  15. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de visbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 1 min al roerend goed doorkoken. Kruid de visvelouté met peper en zout.

  16. Verwarm de oven voor op 180°C.

  17. Beboter de ovenschotel. Bouw de lasagne op. Bedek de bodem met wat visvelouté en lasagnevellen. Leg op de lasagnevellen een laag zeevruchtenmengeling en giet hier weer wat visvelouté over.

  18. Ga verder met de lasagnevellen en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met lasagnevellen met daarop een laag visvelouté.

  19. Bak de lasagne 20 min in de voorverwarmde oven.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit