Millefeuille van witloof en gehakt

f6a48efd17f2a02da37daec613bacd7f7a395a5b0c482f812799a45c1f140ad7.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.

  2. Trek de brickvellen voorzichtig los. Snij ze in 6 driehoeken. Schik ze op het bakpapier. Strijk in met een losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaadjes. Bak de driehoekjes gedurende 5 minuten goudgeel. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Pel de ui en snipper fijn. Snij het witloof in 2 en snipper fijn

  4. Smelt een klontje boter en stoof het witloof op een zacht vuur.

  5. Rooster de pijnboompitten in een hete pan met antikleeflaag.

  6. Verhit olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui hierin. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

  7. Voeg het gestoofde witloof en de geroosterde pijnboompitten toe. Kruid met peper, zout, verse tijm en Provençaalse kruiden.

  8. Klop een scheutje room los met de eieren. Giet bij het gehaktmengsel.

  9. Leg een driehoekje brickdeeg op het bord. Bestrijk met de gehaktvulling. Herhaal dit 3 keer tot je een mooi torentje bekomt. Werk af met een takje verse tijm.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit