Miniburger van foie gras en uienkonfijt

aec214b954f3df049780d6166700d069df4e172ebbc834f403882ec4e60c6ba4.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk, sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de rode ui en snij in halve ringen.

  2. Verwijder het steeltje van de gedroogde vijg en snij in hele fijne stukken.

  3. Verhit boter in een pannetje en bak de rode ui glazig. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.

  4. Blus met porto en rode wijnazijn. Laat inkoken tot een stroop.

  5. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Warm de oven voor op 180°C.

  7. Snij 16 cirkels (Ø 5 cm) uit het bladerdeeg. Leg ze op een ovenplaat met bakpapier.

  8. Prik 8 cirkels in met een mes.

  9. Roer het eigeel los met een druppel water. Borstel alle cirkels ermee in.

  10. Bestrooi de niet-geprikte cirkels met sesamzaad. Deze zullen bol komen te staan tijdens het bakken.

  11. Bak 10 à 12 min goudbruin in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de verse vijgen in dunne schijfjes.

  13. Besmeer de platte bladerdeegkoekjes met een dikke laag eendenlever. Beleg met wat jonge sla, een schijfje vijg, wat gedroogde vijg en wat uienkonfijt. Dek af met de bladerdeegkoekjes met sesam.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit