Nigiri (sushi)

Nigiri (sushi)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst verschillende malen tot het spoelwater helder ziet.

  2. Breng de rijst samen met het water op een hoog vuur aan de kook. Draai, als water en rijstpeil gelijk komen, het vuur zachter en laat nog 10 minuten verder koken. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten zwellen.

  3. Verwarm de azijn en los de suiker en het zout erin op. Laat afkoelen.

  4. Doe de rijst in een houten of glazen kom en laat afkoelen. Schep het azijnmengsel met een houten spatel door de lauwe rijst.

  5. Vorm met vochtige handen ovale bolletjes van de rijst.

  6. Druk er een toefje wasabi op en leg er een plakje zalm op dat de rijst iets overlapt.

  7. Als afwerking kan je er een lintje norivel omheen doen. Bevochtig wel de uiteinden zodat het blijft zitten.

  8. Tip: norivel kan je in reepjes snijden met een heel scherp mes of met een schaar.