Pastéis de nata

7e6071ba58a3829975a2f2369f501749914a988fd2bc02061c44afdd58e593e1.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snij met een dunschiller 1 reep van de schil van de citroen.

  3. Breng de room met het merg van een vanillestokje, het kaneelstokje en de citroenschil aan de kook.

  4. Klop de eidooiers met 130 g suiker, de vanillesuiker en het vanillepuddingpoeder wit.

  5. Giet de warme room op het eimengsel en roer goed door.

  6. Breng het geheel aan de kook en laat even doorkoken.

  7. Haal van het vuur en roer de boter erdoor. Verwijder de kaneel- en vanillestok en de citroenschil. Giet over in een andere kom en laat afkoelen.

  8. Leg 2 bladerdeegvellen op elkaar en rol ze losjes op. Verdeel in 8 stukken. Duw elk stuk plat, zodat de bodem van 8 ingevette muffinvormen bedekt kunnen worden.

  9. Vul de vormen met de afgekoelde pudding en zet 15 à 20 min in de oven.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Bestrooi met de overige suiker en brand af met een bunzenbrander.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit