Pastinaakcrème met gebakken sint-jakobsnootjes

c34dc1e855b40e002943ce31a3eaef4c0ddb83f1069752d05dff563e32f373c3.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak het spek krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.

  2. Schil de pastinaak en aardappelen en snij ze in stukjes.

  3. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot en stoof de pastinaak en aardappelblokjes zonder ze te laten kleuren.

  4. Blus met wijn en overgiet met de bouillon.

  5. Laat 15 min koken en pureer de soep.

  6. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Dep de sint-jakobsnootjes droog en kruid met peper en zout.

  8. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de nootjes kort aan beide zijden aan op een hoog vuur.

  9. Verdeel de soep over voorverwarmde borden en rijg de sint-jakobsnootjes aan de takjes rozemarijn. Leg ze op de rand van het bord.

  10. Werk de soep af met spekkruimels en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit