Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Basisbouillon: snij 3 uien ongepeld in kwarten, 4 cm gember in de lengte doormidden en de wortels in grove stukken.

  3. Schik samen met de kip in een ovenschaal. Kruid flink met versgemalen zwarte peper en zeezout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  4. Doe de kip, de groenten, de gember en het braadvocht in een grote soeppot en overgiet met 3 l koud water. Breng langzaam aan de kook op een laag vuur onder deksel.

  5. Roer niet, zo blijft de bouillon helder. Laat 1 u 30 min sudderen.

  6. Zeef de basisbouillon en hou de kippendelen opzij.

  7. Verwijder het vet en de beentjes van de kip en trek het vlees in stukjes.

  8. Afwerking: snij de pepers in fijne ringetjes en verwijder de zaadjes als je niet van pikant houdt.

  9. Snij de sjalotjes in plakjes en doe samen met de pepertjes in een kommetje. Bestrooi met suiker en zout en overgiet met rijstazijn. Laat 1 u rusten.

  10. Bouillon: snij 1 ongeschilde ui en 5 cm gember middendoor. Voeg samen met de vissaus, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker bij 1 l van de basisbouillon. Laat 30 min zachtjes sudderen zonder deksel en zeef daarna.

  11. Pho: kook de rijstnoedels 1 min in ruim water en verdeel over de kommen.

  12. Verdeel de kip erover en overgiet met kokende bouillon.

  13. Werk af met sojascheuten, verse kruiden en de zoetzure chilisjalotjes.

  14. Serveer met sriracha en limoenpartjes.