Ribollita

Ribollita

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de harde nerven uit de savooibladeren. Snij de rest van de bladeren in fijne reepjes.

  2. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.

  3. Ontvel de tomaten en snij ze in partjes. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne ringen en spoel grondig. Snij de selder in fijne plakjes. Pel de teentjes look en snipper 2 teentjes fijn.

  5. Smelt de boter in een pot met dikke bodem. Stoof de prei en selder erin aan op een laag vuur. Voeg wortel, aardappel, looksnippers en koolreepjes toe en laat zachtjes verder stoven.

  6. Overgiet met bouillon en voeg takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat 45 minuten pruttelen.

  7. Rooster de sneden brood. Wrijf ze in met het overblijvende teentje look.

  8. Voeg de bonen toe aan de soep en laat nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met tomatenblokjes.

  9. Leg een snede geroosterd brood in elk bord en schep de soep erover. Besprenkel met olijfolie en serveer.