Rillette van konijn

a66d0a14c98a0f0c840c54029e85fe24b32efad7640ea28bb6f66b593b655b0e.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de kruiden met de suiker in de vijzel. Plet tot alle aroma’s vrijkomen.

  2. Wrijf de konijnenbillen hiermee in. Doe de konijnenbillen in een schaal en bedek volledig met het grof zout. Zet in de koelkast gedurende minstens 12 uur.

  3. Verwarm de oven voor op 100°C.

  4. Haal de billen uit het zout en spoel goed af. Dep het vlees droog.

  5. Leg de billen in een ovenschaal en overgiet met het eendenvet. Zorg ervoor dat de billen volledig onderstaan.

  6. Zet gedurende 3 uur in de oven en laat garen. Draai de billen regelmatig om.

  7. Haal de konijnenbillen uit het vet.

  8. Pel het teentje look en snipper fijn. Neem 2 koffielepels vet uit de ovenschaal en doe in een pan. Stoof de look hierin aan, maar laat niet bruinen.

  9. Haal het vlees van de konijnenbillen en trek in fijne reepjes.

  10. Meng het vlees met de gestoofde look. Voeg nog 4 koffielepels eendenvet toe. Kruid met peper. Meng alles.

  11. Doe de rillette in een weckbokaal en zet in de koelkast tot gebruik.

  12. Snij de ciabatta in plakjes en bedek met de rillette. Serveer als hapje.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit