Rollade van zeetong en zalm met garnalenjus en geglaceerde minigroentjes

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortels en verwijder het overtollige groen van de bloemkooltjes. Hou 2 wortels apart voor de saus.

  2. Borstel de champignons en was de minicourgettes.

  3. Kook de wortels en bloemkooltjes kort beetgaar in kokend water met een snuifje zout. Verfris ze erna in koud water.

  4. Snij de courgettes in de lengte in 2 en snij er met het puntje van je mes een ruitjesmotief in.

  5. Pel de ui en snipper fijn. Snij de wortels voor de saus fijn. Stoof deze 2 groenten aan in boter. Voeg de tomatenpuree na ± 5 min toe en laat kort meestoven. Flambeer met cognac en voeg de schaaldierenbouillon toe. Laat de saus 15 min inkoken.

  6. Voeg de room toe en laat opnieuw ± 15 min inkoken. Giet de saus door een fijne zeef en kruid met peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Snij de zeetongfilets in lange repen. Doe hetzelfde met de gerookte zalm. Vlecht de 2 vissoorten in elkaar en schik in een ingeboterde ovenschaal. Besmeer met wat zachte of gesmolten boter.

  9. Gaar de vis gedurende ± 8 min in de voorverwarmde oven.

  10. Bak de minigroentjes aan in hete boter, voeg een klein beetje honing toe en kruid met peper en zout.

  11. Warm de saus opnieuw op. Voeg net voor het serveren een scheutje koude melk toe en mix op met een staafmixer, zo bekom je een schuimende saus.

  12. Schik de minigroentjes en 3 visvlechten op het bord. Werk af met de saus en garnaaltjes.