Rundstoof met knapperige aardappelkorst

Rundstoof met knapperige aardappelkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij grof. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Snij het spek in niet al te kleine stukken. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes.

  2. Snij het vlees in 3 cm dikke stukken. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime pan en bak het vlees in porties goudbruin aan alle zijden. Doe de stukken in een kom.

  3. Verhit de rest van de olie. Stoof de ui, look en champignons hierin even aan.Voeg het vlees en de wijn toe en breng aan de kook.

  4. Roer de tomatensoep en bouillon er door. Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat op een laag vuur gaar sudderen.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Schep de gesmolten boter erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Verwarm de oven voor op 220°C.

  7. Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs op het vlees. Plaats 30 minuten in de oven tot de aardappelen knapperig gaar zijn.

  8. Serveer onmiddellijk.