Schelvisballetjes met panko en mangodip

Schelvisballetjes met panko en mangodip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.

  4. Verwijder de 2 buitenste bladeren van de citroengrasstengel en snipper de rest fijn.

  5. Mix de schelvis met de bloem, de look, de gember, de koriander, het citroengras en de vissaus fijn tot puree.

  6. Roer de chilipepers eronder.

  7. Zet min. 30 min in de koelkast om op te stijven.

  8. Mangodip: schil de mango en mix 100 g vruchtvlees tot een smeuïge puree met de mayonaise en sweet chilisaus.

  9. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  10. Schep met 2 kl een quenelle van de vispuree en laat in de panko vallen. Pak het balletje vast en rol tot een bal.

  11. Frituur de balletjes 3 à 5 min in de wame friteuse.

  12. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.

  13. Serveer de schelvisballetjes met de mangodip.