Schuimig soepje van mosselen, kokosmelk en saffraangelei

93cf00dea64b9cf3e81e64630426bc48900a1b08d451637c83d4808c3470073a.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de mosselen en spoel ze grondig. Stoof de mosselgroenten aan in wat olijfolie. Voeg de mosselen, witte wijn, kokosmelk en saffraan toe. Zet het deksel op de pot en laat 8 minuten koken onder gesloten deksel. Schud de mosselen enkele keren op.

  2. Haal de mosselen uit hun schelp en hou warm.

  3. Zeef het mosselvocht. Neem 1 dl mosselvocht en los daarin het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje op. Voeg nog wat saffraan toe en laat even trekken. Laat afkoelen. Mix de saffraangelei glad in de keukenrobot.

  4. Snij kleine cilinders uit de rode biet en warm kort op in de microgolfoven.

  5. Dresseer de rode bietschijfjes en spuit toefjes saffraangelei op het bord. Schep de mosselen op het bord en werk af met het tot schuim geklopt kokosmelksausje. Versier met wat kervelpluksels.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit