‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette

Kooktips
Niet zoveel tijd? Kruid de kip dan net voor het bakken met currypoeder.
Selder , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
-
Meng de kipfilet met yoghurt, honing en currypoeder. Laat een nachtje trekken in de koelkast, zo zal de kip veel zachter zijn.
-
Dep de kip ’s anderendaags goed droog alvorens te bakken.
-
Dressing
-
Meng yoghurt met de graantjesmosterd en honing.
-
Spoel de risottorijst onder koud stromend water.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
Snij de knolselder in kleine stukjes.
-
Borstel de grotchampignons proper en snij in kleine stukjes.
-
Stoof de sjalot aan in hete boter. Voeg de versneden champignons toe en laat bruin bakken. Voeg de knolselderstukjes toe.
-
Voeg de rijst toe en laat glazig worden.
-
Giet de witte wijn erbij en laat de rijst alle wijn opnemen.
-
Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij. Wacht telkens tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
-
Roer regelmatig en proef of de rijst gaar is.
-
Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto.
-
Bak de kip krokant in hete olie.
-
Serveer de risotto met wat ijsbergsla en rucola. Werk af met de graantjesmosterddressing en gebroken walnoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders