‘Waldorf’-risotto met kip en graantjesmosterdvinaigrette

cad1de5831c057ae9209b38c0d439b6811b29bac24cce7bce77c134e7221f1a5.jpg

Kooktips

Niet zoveel tijd? Kruid de kip dan net voor het bakken met currypoeder.

Allergenen

Selder, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Ingrediënten: 600.0 g kipfilet 2.0 el Boni yoghurt currypoeder

    Meng de kipfilet met yoghurt, honing en currypoeder. Laat een nachtje trekken in de koelkast, zo zal de kip veel zachter zijn.

  2. Dep de kip ’s anderendaags goed droog alvorens te bakken.

  3. Dressing

    Ingrediënten: 1.0 el Boni graantjesmosterd 3.0 el Boni yoghurt 1.0 el Boni honing

    Meng yoghurt met de graantjesmosterd en honing.

  4. Ingrediënten: 300.0 g risottorijst

    Spoel de risottorijst onder koud stromend water.

  5. Ingrediënten: 2.0 sjalotjes

    Pel de sjalotten en snipper fijn.

  6. Ingrediënten: 0.25 knolselders

    Snij de knolselder in kleine stukjes.

  7. Ingrediënten: 250.0 g kastanjechampignons

    Borstel de grotchampignons proper en snij in kleine stukjes.

  8. Stoof de sjalot aan in hete boter. Voeg de versneden champignons toe en laat bruin bakken. Voeg de knolselderstukjes toe.

  9. Voeg de rijst toe en laat glazig worden.

  10. Ingrediënten: 1.0 dl witte wijn

    Giet de witte wijn erbij en laat de rijst alle wijn opnemen.

  11. Ingrediënten: 750.0 g kippenbouillon

    Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij. Wacht telkens tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen.

  12. Roer regelmatig en proef of de rijst gaar is.

  13. Ingrediënten: 50.0 g Parmezaanse kaas

    Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto.

  14. Bak de kip krokant in hete olie.

  15. Ingrediënten: ijsbergsla's rucolasla's handen vol Spar walnoten

    Serveer de risotto met wat ijsbergsla en rucola. Werk af met de graantjesmosterddressing en gebroken walnoten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................