Witte chocomousse met muntsiroop

Witte chocomousse met muntsiroop

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek chocolade in stukken en laat au bain marie smelten.

  2. Klop de eiwitten stijf in de keukenrobot met een snuifje suiker. Haal uit de kom en zet opzij. Was de kom goed uit en klop de room in de keukenrobot tot hij dik vloeibaar is.

  3. Laat de chocolade afkoelen na het smelten (anders blokkeert de room en ontstaan er brokken in de chocomousse).

  4. Meng de chocolade onder de room. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig.

  5. Laat één nacht in de koelkast opstijven.

  6. Muntsiroop: spoel de munt en pluk de blaadjes. Blancheer ze kort in kokend water en laat schrikken en afkoelen in ijswater (= koud water met ijsblokjes). Maak een suikersiroop. Breng aan de kook en voeg de geblancheerde muntblaadjes toe. Zet van het vuur. Dek af met plasticfolie en laat 24 uur afkoelen. Mix en zeef door een fijne puntzeef. Bewaar in kleine flesjes.

  7. Maak per persoon twee mooie quenellen chocomousse. Druppel de muntsiroop er rond. Versier met een takje munt.