Witte chocomousse met muntsiroop

0c68685911d6d1bd978170d8cf91c8b484378e77298681227b4ff8eb6176a037.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breek de chocolade in kleine stukken en laat au bain marie smelten.

  2. Klop de eiwitten stijf in de keukenrobot met een snuifje suiker. Haal uit de kom en zet opzij.

  3. Was de kom goed uit en klop de room in de keukenrobot tot hij dik vloeibaar is.

  4. Laat de chocolade afkoelen nadat hij gesmolten is (anders blokkeert de room en zullen er stukjes in de chocomousse zitten).

  5. Meng de chocolade onder de room. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig.

  6. Laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

  7. Muntsiroop: spoel de munt en pluk de blaadjes. Blancheer ze kort in kokend water en laat schrikken en afkoelen in ijswater (= koud water met ijsblokjes). Maak een suikersiroop. Breng aan de kook en voeg de geblancheerde muntblaadjes toe. Zet van het vuur. Dek af met plasticfolie en laat 24 uur afkoelen. Mix en zeef door een fijne puntzeef. Bewaar in kleine flesjes.

  8. Maak per persoon twee mooie quenelles chocomousse. Druppel er de muntsiroop rond. Versier met een takje munt en de in twee gesneden hazelnoten.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit